benVitaal | Sport met korting via jouw bedrijf

benVitaal | Sport met korting via jouw bedrijf

benVitaal 1.pngAltijd leuk om benaderd te worden door bedrijven die in mijn visie geloven. Onlangs heb ik content over voeding/ leefstijl geleverd voor benVitaal, een bedrijf dat zich richt op vitaliteit en gezondheidsmanagement. benVitaal geeft al haar deelnemers het magazine ‘Gezond eten met Ralph’ en haar deelnemers die een traject afgerond hebben het boek ‘De boodschappencoach’! Deze manier van samenwerken is een mooi initiatief om Nederland weer een beetje gezonder te maken.

Over benVitaal

benVitaal is een snelgroeiend bedrijf met een bijzondere missie; zoveel mogelijk mensen bewust maken van hun leefstijl en gezondheid. Het doel is om mensen te ondersteunen om  gezond oud te worden. 

“Een van de manieren om mensen laagdrempelig maar effectief te helpen om aan hun gezondheid te werken is via korte programma’s. Eén van deze programma’s is het afslankonderzoek waarbij mensen in 5 weken worden begeleid en gestimuleerd om aan hun leefstijl te werken. Dit gebeurt via onder meer beweegprogramma’s en voedingsadviezen. Natuurlijk is het de bedoeling dat na deze periode de mensen de ingezette verbetering van hun leefstijl voortzetten en gezond blijven!”

benVitaal ondersteunt bedrijven met een uniek en nieuw concept: het bedrijfsfitness preventieprogramma. Door dit programma slagen bedrijven erin om de duurzame inzetbaarheid van haar personeel te vergroten en slaagt benVitaal erin om meer mensen bewust te maken van hun leefstijl en gezondheid. Win – win dus!

Uniek bij benVitaal is dat er een aantal instrumenten is ontwikkeld die zorgen dat veel mensen nu wél de stap zetten om in een kort programma in beweging te komen daar waar  men vaak geneigd is dit uit te stellen. Een voorbeeld is het nationaal afslankonderzoek, www.5weken.nl. Deze eerste stap leidt in 50% van de gevallen tot de eerste stap om bewust gezonder te gaan leven waarin sporten, voeding, en ontspanning structureel aanwezig blijft en men bewuster is gaan leven.

benVitaal maakt het voor veel van deze mensen via hun bedrijf mogelijk om met (fiscale) korting te sporten bij een sportaanbieder naar eigen keuze. Landelijk zijn er bijna 500 sport- en beweegaanbieders aan benVitaal verbonden. Via dit netwerk worden bij meer dan 350 werkgevers vitaliteitsconcepten (waaronder bedrijfsfitness) aangeboden.